Premijera predstave “Deportacija”

Utorak , 2018-04-17 | 14:39:23

Pozorišna predstava “Deportacija”, koja govori o zločinu nad Bošnjacima 1990-tih godina, premijerno će biti izvedena u četvrtak 19.aprila u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra, najavio je danas reditelj predstave Gradimir Gojer.


On je u programu Sto plus radija rekao da će tim glumaca, predvođenih Enverom Petrovcijem, publici predstaviti tragičnu sudbinu skupine Bošnjaka koji su tokom rata u Bosni deportovani iz Crne Gore i poslati u smrt.

Gojer je dodao da je odličan dramski tekst pisca Željka Vušurovića bio polazna osnova za stvaranje ovog pozorišnog komada.

“U situaciji kada mnogi beže od tema koje se tiču naše tragične prošlosti Vušurović se 'drznuo' da zaseče u najveće rane crnogorskog i eks jugslovenskog društva i kroz ovu predstavu prikaže ono što sadašnja vlast neće da prizna”, rekao je Gojer.

On je izrazio očekivanje da će predstava imati bogatu biografiju i dug život na sceni širom južnoslovenskog prostora.

Pored Envera Petrovcija u predstavi će se pojaviti i glumci iz Novog Pazara, Beograda, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Prištine.

Premijera predstave “Deportacija”, u produkciji novopazarskog Kulturnog centra, biće izvedena u okviru obeležavanja Dana grada, a cena ulaznice je 300 dinara.

E.Đulović


 

Napiši komentar: