Počinje sanacija Memorijalnog kompleksa u Jošaničkoj banji

Petak , 2018-04-13 | 13:22:39

Centar za kulturu “Gradac” iz Raške uskoro počinje sanaciju i uređenje Memorijalnog kompleksa Milunke Savić u Jošaničkoj banji, u okviru projekta “Raška u dolini vekova”.


Raška je jedna od 22 opštine u Srbiji koja je dobila četiri miliona dinara od Ministarstva kulture i informisanja na konkursu “Gradovi u fokusu 2018” .

Direktor Centra Dejan Koturanović rekao je agenciji Beta da će u okviru ovog kompleksa biti otvorena spomen soba i suvenirnica.

“Ovaj kompleks je izgrađen pre 23 godine, ali tada nije završeno unutrašnje uređenje koje ćemo sada uraditi. Osim toga, saniraćemo i deo koji je vremenom oštećen, tako da će brojni posetioci i turisti biti u prilici da se na pravi način upoznaju sa likom i delom heroine Milunke Savić, koja je bila jedan od najvećih junaka Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata“, rekao je Koturanović.

On je podsetio da je Ministartvo kulture pre tri godine finansiralo obnovu njene rodne kuće u selu Koprivnica, a da je uz podršku Ministarstva odbrane saniran put do ovog objekta.

Centar za kulturu “Gradac” već dve godine na jesen organizuje manifestaciju "Dani Milunke Savić“ u njenom rodnom selu i Jošaničkoj banji.


 

Napiši komentar: