GV: Medicinskoj školi naziv po Dževadu i Miroslavu

Utorak , 2018-03-13 | 11:39:28

Gradsko veće Novog Pazara pokrenulo je danas inicijativu da Medicinska škola u ovom gradu ponese naziv po lekaru Dževadu Ljajiću i anestetičaru Miroslavu Veselinoviću koji su poginuli u padu helikoptera Vojske Srbije pre tri godine.


Gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je nakon sednice Veća, koja je počela odavanjem počasti Ljajiću i Veselinoviću, da su njih dvojica heroji Novog Pazara koji su žrtvovali živote kako bi spasili bolesnu bebu.

“Ovo je najmanje što grad može da uradi jer imamo obavezu da sačuvamo sećanje na te plemenite ljude”, dodao je Biševac.

Odluku Gradskog veća trebalo bi da prihvati i Ministarstvo prosvete, a u lokalnoj samoupravi Novog Pazara veruju da će promena naziva Medicinske škole biti završena do početka nove školske godine.

Na današnji dan pre tri godine u blizini Beograda srušio se transportni helikopter Mi-17 Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam ljudi.

Helikopter se srušio 13. marta, nešto pre ponoći, u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

Pored Ljajića i Veselinovića, u padu letelice su poginuli i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Djukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović i beba iz porodice Ademović.

N. Kočović


 

Napiši komentar: