Fejsbuk se izvinio zbog cenzure figure Venere iz paleolita

Petak , 2018-03-02 | 10:27:46
Društvena mreža Fejsbuk izvinila se danas zbog nedavnog cenzurisanja snimka Venere iz Vilendorfa, figure stare gotovo 30.000 godina koja se smatra remek delom paleolitske umetnosti.

Prirodno istorijski muzej u Beču, gde se nalazi ta statueta, juče je izrazio negodovanje zbog cenzurisanja poruke na Fejsbuku  u kojoj je prikazana Venera kao "opasno pornografske" koju je objavila Italijanka Laura Djanda.

"Izvinjavamo se zbog te greške i obavestili smo onog ko je objavio da odobravamo da bude objavljena", rekao je za Frans pres portparol Fejsbuka.

Figura nage Venere, Venere iz Vilendorfa, pronadjene u istoimenom austrijskom selu početkom 20. veka je "praistorijsko predstavljanje najpoznatije i najpopularnije žene na svetu", naveo je muzej.

"Kao arheološki predmet, posebno kultni predmet ne treba da bude zabranjen na Fejsbuku zbog golotinje, kao što ne treba ni jedno umetničko delo", saopštio je bečki muzej.

Fejsbuk je saopštio danas da njegova politika oglašavanja ne dozvoljava golotinju ili sugerisanu golotinju. "Ali pravimo izuzetak za statue, i s tim u vezi ova objava je trebalo da bude odobrena", rekao je portparol Fejsbuka.

Ta društvena mreža često se kritikuje zbog sadržaja koje dozvoljava ili ne dozvoljava da budu objavljeni na njenom sajtu.
 

Napiši komentar: