Dua Lipa i Stormzi osvojili nagrade Brit kao najbolji solo muzičari

Cetvrtak , 2018-02-22 | 11:32:16
Zvezda u usponu Dua Lipa osvojila je večeras nagradu Brit kao najbolja solo muzičarka, dok je Stormzi osvojio istu nagradu u muškoj kategoriji, pobedivši favorita Eda Širana, javila je agencija Frans pres.

Dua Lipa (22), jedna od retkih muzičara koja je premašilu jednu milijardu pregleda pesme "New Rules" na JuTjubu, bila je favorit u odnosu na nominovave pevačice Palmu Fejt, Kejt Tempest, Džesi Ver i Loru Marling.

Muzičarka rodjena u Londonu u porodici kosovskih Albanaca izdala je polovinom 2017. album "Dua Lipa" koji je odmah dobio pozitivne ocene kritika, dok je poznati muzički časopis NME ocenio da pevačica ima "kvalitetan i zreo glas" uprkos godinama.

Stormzi (24), koji je izdao je 2017. prvi album "Gang Signs & Prayer", postao je najbolji solo muzičar dok su u konkurenciji za tu nagradu pored Širana, bili Lijam Galager iz bivšeg benda "Oejzis" (Oasis), Lojli Karner i RagenBoun Men.

Američki bend "Fu fajters" (Foo Fighters) osvojio je nagradu Brit za najbolju medjunarodnu grupu.

Dodela nagrada protekla je u znaku podrške žrtvama seksualnog zlostavljanja koji potresa filmsku industriju i svet šou biznisa, prenela je agencija AP.

Zvanicama ceremonije bile su podeljene bele ruže kao znak solidarnosti s pokretom iz Holivuda "Time's up" (Vreme je isteklo) koji je osnovan u oktobru 2017. kada je nekoliko desetina žena optužilo američkog producenta Harvija Vajnstajna za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a medju dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dajvid Bouvi i Majkl Džekson.


 

Napiši komentar: