Gerhard Šreder najavio peti brak

Cetvrtak , 2018-01-25 | 12:42:23
 Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder objavio je danas da će se uskoro oženiti 25 godina mladjom Južnokorejkom koja će mu postati peta žena.

Šreder (73), koji je zbog četiri braka zaradio nadimak "čovek audi", po četiri kruga na logou tog nemačkog proizvodjača automobila, rekao je da će se s Kim So-Jeon venčati do kraja godine.

"Već sam upoznao njenu porodicu. Venčanje će najverovatnije biti na jesen, a mesto i datum ćemo odrediti kasnije", rekao je bivši kancelar na konferenciji za novinare u Seulu.

Šrederova verenica ima 47 godina, radi kao južnokorejska predstavnica u Agenciji za ekonomski razvoj Severne Rajne - Vestfalije a ranije je radila za Šredera kao prevodilac.

Njihova veza je izašla u javnost u septembru, kada je Doris Šreder Kopf, četvrta Šrederova supruga, tokom razvoda rekla da je Kim igrala ulogu u raspadu njneog braka s bivšim kancelarom.

To je Šreder danas demantovao, i rekao da će ostatk života provesti putujući izmedju Nemačke i Južne Koreje.

"Imam ogromno interesovanje za istoriju, kulturu i umetnost Južne Koreje. Volim što imam priliku da naučim još više o Južnokorejcima i nasledju te zemlje", izjavio je on.

Šreder je bio kancelar od 1998. do 2005. i sproveo je reforme tržišta rada i socijalne zaštite kojima je izazvao nezadovoljstvo levog krila svoje Socijal-demokratske partije.


 

Napiši komentar: