Francuska beba panda u prvom nastupu za javnost

Ponedeljak , 2018-01-15 | 22:49:22
Prva beba panda rodjena u francuskoj danas je predstavljena javnosti, živahno se penjala preko svoje majke koja je izgledala kao da bi se radje odmarala.

Uglavnom skrivena od javnosti od rodjenja u avgustu, petomesečno mladunče nazvano Juan Meng izašlo je danas za svoj prvi javni nastup. 

Video snimak BFM televizije prikazao je Juan Menga kako se neumorno penje preko svoje majke, koja ga je u jednom trenuku pokupila i privila uz sebe, ali on se izmigoljio i nastavio da se penje po njoj.  

Prva dama Francuske Bržit Makron, koja se smatra kumom, objavila je ime novrodjene pande na ceremoniji u decembru u Zoološkom vrtu u Bovalu, južno od Pariza. Ceremoniji su prisustvovali i kineski zvaničnici. Ime znači "ostvarenje želje" ili "ispunjenje sna".

Juang Meng danas ima deset kilograma a kada se rodio imao je 142 grama. Njegova majka Huan Huan je u avgustu okotila dve pande, ali jedna od njih je ubrzo uginula. Huan Huan je veštački oplodjena semenom partnera Juan Džija, a obe pande su u Bovalu na 10-godišnjoj pozajmici iz Kine.
 

Napiši komentar: