Nalazi veštačenja kostiju tajna

Petak , 2018-01-12 | 14:45:28

Institut za sudsku medicinu “Milovan Milovanović” završio je analizu i veštačenje skeletnih ostataka pronađenih prilikom kopanja temelja za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći u Novom Pazaru i taj izveštaj je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu, saznaje radio Sto plus.


Međutim, na naš zahtev da nam proslede kopiju izveštaja iz tog pravosudnog organa su nam odgovorili da bi “davanje takvih informacija moglo ugroziti nesmetano vođenje predistražnog postupka koji je u toku”.

“Nakon dobijanja nalaza i mišljenja, utvrđeno je da je potrebno izvršiti dodatne provere-veštačenja, te da u zavisnosti od rezultata novih analiza, postoji mogućnost da Više tužilaštvo neće biti stvarno nadležno za postupanje u ovoj krivičnoj stvari”, navodi se u odgovoru tog tužilaštva.

Podsećamo da su skeletni ostaci pronađeni 15. jula prošle godine prilikom kopanja temelja za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru je nakon toga naložilo sudskomedicinsko i antropološko veštačenja tih kostiju, a izveštaj sa nalazima i mišljenjem Instituta za sudsku medicinu “Milovan Milovanović” su dobili početkom decembra.

Prema saznanjima našeg radija, to tužilaštvo je nakon toga predmet uputilo Tužilaštvu za ratne zločine koje se proglasilo nenadležnim i pre desetak dana ga vratilo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

N. Kočović


 

Napiši komentar: