Zukorlić: Program SPP prihvatljiv i Bošnjacima i Srbima

Utorak , 2017-12-26 | 22:06:45

Predsednik nove Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je danas da formiranjem te partije želi da pokaže da je moguće ponuditi jedan program koji je prihvatljiv i Srbima i Bošnjacima.


Zukorlić je na Radio-televiziji Vojvodine kazao da suštinski razlog za promenu naziva "Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka" u "Stranka pravde i pomirenja" jesu želja za širenje delovanja stranke izvan Sandžaka, i "uverenje da su univerzalne bošnjačke nacionalne vrednosti i ciljevi te političke organizacije".

"Nepravično je prema tim vrednostima da ih ograničimo samo na Bošnjake. Zato smo odlučili da takav program učinimo prihvatljivim i Srbima, Albancima, Romima, svim gradjanima ove zemlje", kazao je Zukorlić.

Upitan ko s kim treba da se pomiri posle sukoba u BiH, predsednik SPP je kazao da pomirenja mora biti "na relaciji srpskog i bošnjačkog naroda", ali ne samo u Srebrenici.

"Srebrenica je simbol sukoba, genocida, ali pomirenje se ne može desiti samo u njoj. Ideja pomirenja podrazumeva mnogo više od prevazilaženja svadje, ona podrazumeva afirmaciju kulture suživota", kazao je Zukorlić.

Stranka pomirenja i pravde nastala je prošlog vikenda iz nekadašnje Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka koju je takodje predvodio Muamer Zukorlić.


 

Napiši komentar: