Premijera predstave o životu i smrti Ćamila Sijarića

Ponedeljak , 2017-12-18 | 14:17:17

Premijera pozorišne predstave ’’Bojte se Allaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića’’, autorski projekat reditelja Zlatka Pakovića, biće izvedena u utorak, 19. decembra, u koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru.


Paković je na konferenciji za novinare rekao da predstava govori o tome šta znači biti slobodan, da postoje različiti putevi, mnoge mogućnosti da se čovek bori za slobodu i da je ta borba najveća vrednost.

“Sijarić je sandžački, ali i evropski pisac. Sandžak je za njega samo lokalitet, ali ne i mentalitet. To je čovek koji je živeo slobodno, a nadam se da će publika osetiti taj njegov slobodarski duh. On je jedan od retkih književnika koji je svojom ličnošću potvrdio svoju književnost, što je najveće dostignuće“, rekao je Paković.

On je istakao da predstava, čija premijera je odigrana u Zenici krajem novembra, predstavlja apel ljudima da se "dozovu pameti i ljubavi".

“Predstava sa ovakvim nazivom poziva ljude na opamećivanje, da više ne budu zaljubljeni u velikaše, koji ne rade dobrobit članova zajednice, a ljudima su uzori i oponašaju ih“, rekao je Paković.

U ovoj predstavi kamernog tipa, rađenoj u koprodukciji Kulturnog centra u Novom Pazaru i Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, igraju Vahid Dzanković, Boris Milivojević, Selma Mehanović, Saša Handžić i Enes Saković.

Predstava počinje u 18 sati, a cena ulaznice je 800 dinara.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: