Ugljanin ostaje lider SDA Sandžaka

Subota , 2017-12-09 | 14:39:25

Aktuelni predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovo je na današnjoj izbornoj skupštini izabran za lidera te partije na čijem je čelu od njenog osnivanja 1990. godine.


Za Ugljanina je na osmoj izbornoj konvenciji održanoj u novopazarskom Domu omladine glasalo svih 85 prisutnih partijskih delegata koji su mu na taj način poverili novi četvorogodišnji mandat.

Obraćajući se prisutnima, on je naglasio da će se SDA Sandžaka i dalje zalagati za rešavanje statusa Bošnjaka u Srbiji i Sandžaka, podsećajući da su svi narodi bivše Jugoslavije rešili svoja nacionalna pitanja osim Bošnjaka.

Ugljanin je ocenio i da je u poslednjih 27 godina u Sandžaku bio džehenem (pakao) i da je u tom periodu nad Bošnjacima izvršen genocid u Srebrenici, kao i brojni drugi zločini koji su prošli nekažnjeno, a da su ih državni organi Srbije tolerisali.

“Mi svima poručujemo da hoćemo da gledamo u budućnost i da razmišljamo o ekonomskom razvoju, ali pre toga moramo da rešimo sporna pitanja, a Srbija i Crna Gora moraju kazniti počinioce zločina nad Bošnjacima. Želimo da izgradimo stabilne institucije i da države nateramo da zločince same kazne”, kazao je Ugljanin.

On je dodao i da je Sandžak najzaostaliji deo Srbije i Crne Gore, bez ulaganja, infrastrukturnih i razvojnih projekata, kao i da svi narodi koji žive u njemu moraju raditi zajedno kako bi se situacija popravila.

Osim predsednika, na današnjoj izbornoj skupštini izabrani su i članovi ostalih organa stranke – glavnog i nadzornog odbora, kao i Suda časti.

Izbornoj konvenciji prisustvovao je i predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, kao i predstavnici “Zajedno za Šumadiju”, SDA iz Makedonije i Crne Gore.

N. Kočović


 

Napiši komentar: