Zukorlić podržava, ali i kritiikuje budžet

Petak , 2017-12-08 | 11:47:38

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Muamer Zukorlić pohvalio je danas plan u budžetu Srbije namenjen izgradnji gasovoda od Aleksandrovca, preko Brusa, Raške i Novog Pazara, do Tutina.


"To je veoma važno, jer bi na taj način projekat mogao da se okonča do 2019. godine, kako je najavljeno. Osim toga, dobro je što je u budžetu planiran novac i za izgradnju transferne stanice za upravljanje otpadom kod Nove Varoši, gde postoje tri velike divlje deponije", kazao je on na sednici Skupštine Srbije.

Zukorlić je, medjutim, zamerio što nisu planirana sredstva za put Novi Pazar-Tutin i Novi Pazar–Sjenica, dodajući da je u prošlogodišnjem budžetu bilo novca za tu namenu.

Prema njegovoj oceni, za to su krive i lokalne samouprave Sjenice, Tutina i Novog Pazara, jer nisu završile rešavanje pravno-imovinskih odnosa na trasi.

"Mislim da bi vlada morala da izvrši pritisak na te lokalne samouprave da završe svoje obaveze i da se krene sa izgradnjom ova dva putna pravca", kazao je on.

Zukorlić je zamerio i što su sredstva za dijasporu iz budžeta namenjena samo Srbima izvan Srbije.

"Medju gradjanima Srbije koji žive u dijaspori ima više od 100.000 ljudi bošnjačke nacionalnosti, kao i pripadnika ostalih nacionalnosti. I po ustavnim odredbama o ravnopravnosti i osnovnim ljudskim načelima, važno je da ako težimo integraciji svih gradjana u zemlji integrišemo i one izvan zemlje i da se nadje način da se deo sredstava da i za projekte u dijaspori za bošnjačku nacionalnu zajednicu", kazao je on.

Dodao je da će njegova stranka glasati za predloženi budžet za 2018. godinu.


 

Napiši komentar: