Bibić na EP u krosu, uprkos povredi

Cetvrtak , 2017-12-07 | 16:45:26

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je danas da će uprkos bolovima u kičmi pokušati da istrči juniorsku trku na Evropskom prvenstvu u krosu, koje će se održati 10. decembra u slovačkom Šamorinu.


"U pitanju je zapaljenje išijadičnog nerva, dok trčim bol se spušta niz nogu. Nekako odradim trening, ali kažem sebi da moram izdržati do kraja. To, ipak, nije to", priznao je Bibić.

Ovaj 18-godišnji Novopazarac nastupiće u konkurenciji 117 evropskih juniora, koji će u nedelju od 9.25 odmeriti snage na deonici od 6.280 metara.

"Posle duže pauze zbog oporavka, uspeo sam da se vratim u formu. Na krosu Balkana trčao sam kako sam želeo, a posle sam se još bolje spremio. Možda sam mogao da napadnem i medalju, ali problemi od pre nekoliko dana sprečavaju me da pokažem realne mogućnosti", konstatovao je Bibić.

Trener Rifat Zilkić pojasnio je da će Bibić trčati na kros šampionatu Evrope zbog očuvanja tradicije nastupa selekcije Srbije na tom takmičenju.

"Bio je najbolji u našem timu na krosu Balkana. Posle toga, sjajno je trenirao u Ulcinju. Probaćemo da umanjimo bolove zbog išijasom, ali pitanje je koliko Bibić trenutno može", naveo je Zilkić.

On je dodao da je zbog odlične forme računao na visok plasman svog takmičara u Šamorinu.

"Očekivao sam mesto među 10 najboljih, možda i borbu za medalje. Teši me činjenica da ga naredne godine očekuje još jedno juniorsko kros prvenstvo Evrope", kazao je Zilkić.

Elzan Bibić biće jedini predstavnik Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u krosu.


 

Napiši komentar: