Djordjević se uključio u kampanju grupnog finansiranja filma i projekta Skok

Cetvrtak , 2017-11-30 | 12:31:59
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević uključio se u kampanju za grupno finansiranje putem koje se prikupljaju sredstva za poslednju fazu snimanja dokumentarnog filma "Skok" o košarkašici Nataši Kovačević, saopšteno je danas.

"Kao selektor Srbije, ali i nekadašnji reprezentativac, odlučio sam da podržim kampanju za grupno finansiranje završetka projekta 'Skok' koji promoviše pravo lice sporta: sportsku borbu, prijateljstvo u sportu i negovanje sportske tradicije. Imajući u vidu kakav je borac Nataša Kovačević, siguran sam da film o njoj neće biti obična sportska priča, već motivacija za sve nas koji se na dnevnom nivou borimo sa malim preprekama", rekao je Djordjević.

Košarkašica Nataša Kovačević u sklopu ovog projekta pokrenula je akciju postavljanja spomenika Francuzu Anriju Helu, prvom selektoru košarkaške reprezentacije Jugoslavije.

"Ideja da se kroz ovaj projekat, u sklopu filma, podigne spomenik utemeljivačima srpske škole košarke u Beogradu i njihovom treneru, prvom profesionalnom selektoru naše reprezentacije Anriju Helu, zaslužuje šire angažovanje naše javnosti. Drago mi je da mogu da se priključim ličnostima koje su već podržale ovaj projekat, ali i institucijama kao što su košarkaški savezi Srbije, Francuske i Beograda i Ambasada Francuske u Beogradu", dodao je Djordjević.

On je pored lične donacije, kao jedan od doprinosa projektu poklonio loptu sa potpisom predsednika Košarkaškog saveza Srbije i svojim potpisom, koja će se na platformi za grupno finansiranje naći kao jedan od simboličnih poklona za odredjenu donaciju.

Do sad je na platformi Indiegogo kampanju podržalo svojim donacijama 45 ljudi iz 10 zemalja. Pored Aleksandra Đorđevića, medju donatorima iz sveta košarke su i trener Nižnjija Zoran Lukić, kao i Košarkaški klub Zemun.


 

Napiši komentar: