Rikardo Muti diriguje na Novogodišnjem koncertu u Beču

Nedelja , 2017-11-26 | 11:41:50
Tradicionalnim bečkim Novogodišnjim koncertom 1. januara u podne dirigovaće po peti put italijanski maestro Rikardo Muti (Riccardo Muti), saopštili su danas organizatori.

Bečki filharmoničari pripremaju poseban program s bogatim repertoarom dinastije Štraus i njenih savremenika, a koncert se prenosi u 90 zemalja sveta i prati ga više od 50 miliona TV-gledalaca.Zbog velikog interesovanja za Novogodišnji koncert, imena kupaca ulaznica se godinu dana ranije izvlače lutrijom.Prijave za učešće u izvlačenju primaju se od 2. januara do 29. februara, preko vebsajta 

https://www.wienerphilharmoniker.at/my-account/drawing-newyearsconcert.

Rikardo Muti dirigovao je najpoznatijim orkestrima sveta kao što su Berlinska filharmonija, Simfonijski orkestar bavarskog radija "BayerischeRundfunk", Njujorška filharmonija i Francuski državni orkestar.Od 1971. godine Muti diriguje Bečkom filharmonijom. U septembru 2010. godine postao je direktor Simfonijskog orkestra u Čikagu, a priznanje "Muzičara godine" dodelio mu je najstariji američki magazin za klasičnu muziku "MusicalAmerica".

Muti je dirigovao bečkim Novogodišnjim koncertom 1993, 1997, 2000. i 2004. godine.
 

Napiši komentar: