Uručene nagrade novinarima na konkursu Drugačije od drugih

Petak , 2017-11-17 | 13:11:23
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) danas je u Beogradu uručila nagrade novinarima, pobednicima petog medijskog konkursa "Drugačije od drugih" o praksi u lokalnoj samoupravi.

Najbolji prilog u kategoriji "Evropske integracije na lokalnom nivou" napravila je novinarka Radio-televizije Novi Pazar Sajma Redžepefendić pod nazivom "Poljoprivrednici spremno dočekuju ulazak u EU".

Najbolji u kategoriji "Zaštita životne sredine na lokalnom nivou" bio je prilog "Mrtva reka" koji je pripremio novinar televizije Prva Nemanja Stanković.

U kategoriji "Rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou" najbolje je ocenjen prilog "Penzioneri i moderne tehnologije" novinarke niškog portala Megafon Sonje Urošević.

U kategoriji "Unapredjenje poslovne klime na lokalnom nivou" nagradjen je prilog "Vrtići u Srbiji: Izmedju pomoći roditeljima i dobrog biznisa" novinarke kragujevačkog portala Pressek Marije Obrenović.

U kategoriji "Prevencija i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou" nagradjen je prilog "Ožiljci poplave" koji su napravili Predrag Todorović i Sladjan Bogdanović sa televizije Centar – Svilajnac.

U konkurenciji za nagrade bilo je 48 priloga, a odluku o pobednicima konkursa doneo je žiri u kojem su bili Nada Gogić, Suzana Trninić, Zoran Baranac, Veselin Simonović, Ivan Cvejić i Zoran Sekulić.

Medijski konkurs SKGO bio je otvoren od 1. aprila do 15. oktobra i organizovan je u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza",  koji finansira Vlada Švedske.

Autori najboljih priloga nagradjeni su laptop računarima.

Generalni sekretar SKGO Djordje Staničić rekao je da je važno da se novinarska struka opredeli više istraživačkom novinarstvu i temama koje su važne za lokalnu samoupravu i gradjane koji tu žive i rade.

"U ovom procesu želeli smo da dobijemo i kritičke i pohvalne tekstove ili priloge i mislim da smo u tome uspeli", kazao je Staničić.

Predsednik žirija Veselin Simonović rekao je da su svi prilozi koji su učestvovali na konkursu zadovoljili osnove novinarske profesije.

"Ovo u meni budi nadu da naše novinarstvo nije propalo kako to često izgleda", kazao je Simonović.


 

Napiši komentar: