Betoniranje, jubilarni 50. put

Utorak , 2017-11-14 | 13:59:56

Predstava “Beton mahala” u četvrtak veče od 20 časova u beogradskom Zvezdara teatru biće izvedena jubilarni 50. put, a prvi put će biti prevedena i na znakovni jezik.


Predstava je nastala kroz priče mladih Novopazaraca koji su želeli da govore o problemima mladih, otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja.

Režirali su je Rifat Rifatović i Branislav Trifunović, a na osnovu teksta osmoro mladih glumaca, članova dramske trupe “Joj, evo ih ovi”, koji u njoj i glume.

Pred publiku u Zvezdara teatru ovog puta će izaći Amar Ćorović, Nedim Nezirović, Petar Kostić, Vahid Džanković, Ema Muratović, Ajtana Dražanin i Lejla Bučan Pluncević.

Rifatović je izrazio zadovoljstvo što će jubilarno igranje biti u Zvezdara teatru, kući koja im je, kako je naglasio, jedina otvorila vrata i prepoznala teatar u Beton mahali.

“Veliko je ovih 50, baš veliko, jer se ovih 50 predstava svaki put isto obraćalo, sa mnogo hrabrosti, snage, direktnosti, iskrenosti i pre svega mnogo ljubavi. Obraćala se i ticala se i nas samih, kao i onih koji su 50 puta vraćali glumce na još jedan, dva, tri aplauza više. Sa željom da se skrene pažnja na ono šta jesmo, bez ulepšavanja i pakovanja u nešto što pitkije zvuči”, poručio je Rifatović.

Beton mahala je premijerno izvedena u Novom Pazaru u decembru 2014. godine, ali nakon još jedne reprize više nikada nije igrana u ovom gradu.

U međuvremenu je igrana u brojnim gradovima Srbije i zemalja okruženja.

Gostujući u emisiji Novi dan na TV N1, Branislav Trifunović rekao je da im je želja da predstavu odigraju i u Srebrenici i Mostaru.

Jubilarno igranje “Beton mahale” biće prevedeno na srpski znakovni jezik u okviru akcije “Da čujemo pozorište” koju Zvezdara teatar već drugu sezonu sprovodi.

N. Kočović

foto: Samir Delić


 

Napiši komentar: