BNV: Obezbediti lektire na bosanskom jeziku

Cetvrtak , 2017-11-09 | 13:56:37

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) zatražilo je danas od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da obezbedi nabavku obavezne školske lektire za osnovne škole na bosanskom jeziku i da se izdavačkim kućama iz Srbije ta nabavka omogući iz Bosne i Hercegovine.


U saopštenju Veća se navodi da su ove odluke donesene nakon što je Ministarstvo prosvete odlučilo da osnovnim školama dodeli sredstva samo za nabavku školske lektire na srpskom jeziku.

Na sastanku predstavnika Veća i direktora osnovnih škola iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice odlučeno je da Ministarstvo nabavku ove lektire omogući do 25. novembra.

“Ukoliko to nije moguće onda Ministarstvo taj rok treba da pomeri do perioda u kojem je moguće realizovati nabavku, a školama čiji su računi u blokadi, sredstva za nabavku treba uplaćivati na posebne račune koje će škole naknadno dostaviti Ministarstvu”, dodaje se u saopštenju BNV-a.

Zahtev Ministarstvu za nabavku lektire na bosanskom jeziku potpisala su 24 direktora osnovnih škola iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

E.Đulović


 

Napiši komentar: