Vatrogasci ove godine u Srbiji ugasili 28.000 požara i evakuisali 600 ljudi

Utorak , 2017-11-07 | 14:12:22
Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora Ministarstva unutra[njih poslova Srbije za vanredne situacije ove godina su imali više od 33.000 intervencija, od čega više od 28.000 u požarima, iz kojih su evakuisali gotovo 600 ljudi.

Kako se navodi u današnjem saopštenju povodom 7. novembra - Dana zaštite od požara, ukazano je da su vatrogasci veliku pažnju posvetili i obuci najmladjih, kroz aktivnosti "Vatrogasac u školi", "Policajac u zajednici" i "Osnove bezbednosti dece", gde su kroz radionice, edukativne skupove i pokazne vežbe širom zemlje upoznali decu i odrasle sa načinima postupanja u slučaju opasnosti.

"Tokom ove godine, pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica sproveli su preko 500 javno-pokaznih vežbi na visokim objektima, javnim objektima, industrijskim postrojenjima, školama i predškolskim ustanovama, dok su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica vršili edukaciju 61.000 dece i preko 4.000 nastavnog osoblja u 1.678 osnovnih škola na teritoriji Srbije", navodeno je u saopštenju.

Dan Zaštite od požara ustanovljen je u znak sećanja na 7. novembar 1834. godine, kada je ministar unutrašnjih poslova Djordje Protić, ispunjavajući nalog kneza Miloša Obrenovića, sačinio i potpisao "Uredbu o gašenju požara", koja je bila osnova za razvoj propisa o zaštiti od požara i za formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica.


 

Napiši komentar: