Hot novi predsjednik opštine Tutin

Ponedeljak , 2017-11-06 | 14:03:42

Glasovima većine odbornika na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta za novog predsjednika opštine Tutin izabran je Kenan Hot, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i dosadašnji zamjenik predsjednika opštine.


On je bio jedini kandidat za ovu funkciju, a za njegov izbor glasalo je 28 odbornika, pet je bilo protiv, dok su tri listića bila prazna.

Na prijedlog novog predsjednika opštine za članove Opštinskog vijeća većinom glasova izabrani su Zehra Zeković, Samir Kecap, Semir Kurtanović iz SDA Sandžaka i Murat Ujkanović iz Sandžačke demokratske partije (SDP).

Hot je rodjen 1. juna 1972. godine u Rožaju, gde je završio osnovnu školu.

Srednju školu završio je u Tutinu, a diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Oženjen je i ima šestoro djece.

Hot je nakon poslednjih lokalnih izbora u Tutinu bio zamjenik predsjednika opštine, a predsjednik i ogranka SDA Sandžaka u ovoj opštini.

Vanredna sjednica Skupštine opštine zakazana je nakon što je dosadašnji dugogodišnji predsjednik Šemsudin Kučević poginuo u saobraćajnoj nesreći pre nepunih mjesec dana.

Apsolutnu većinu u Tutinu ima SDA Sandžaka sa 22 odbornika, dok SDP ima devet, a Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) šest odbornika.

F.Rešović


 

Napiši komentar: