Omerović: Ugljaninova izjava o vojsci i policiji klasična zloupotreba BNV

Petak , 2017-11-03 | 19:46:39

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović ocenio je danas da je predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin zloupotrebio BNV zahtevom za povlačenje vojske i policije Srbije iz Sandžaka.


"Ovo je klasična zloupotreba BNV. Poruke koje je poslao Ugljanin su neprihvatljive. Nadležnost nacionalnih saveta je jasno definisana zakonom. Svima je jasno da u oblastima kojima se bavi Savet mora da se radi na poštovanju i unapredjenju prava Bošnjaka naročito kada je u pitanju zastupljenost u policiji, pravosudju, zdravstvu i obrazovanju", naveo je Omerović u pisanoj izjavi.

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin izjavio je danas na konferenciji za novinare da revizijom Akcionog plana za nacionalne manjine u taj dokument treba uvrstiti i datum uspostavljanja evropskih snaga bezbednosti i evropskih pravosudnih organa u Sandžaku.

"Tražimo i precizan datum povlačenja srpske policije, vojske, tajnih službi, pravosudnih organa sa teritorije Sandžaka. Ovi naši zahtevi su u skladu sa odlukama Mirovne konferencije o bivšoj Jugoslaviji u Hagu, kada je i održan referendum gradjana Sandžaka o autonomiji", rekao je Ugljanin i dodao da "Bošnjaci u ovoj srpskoj državi predstavljaju strano telo".


 

Napiši komentar: