Erdogan: Da u Srbiji vladaju jedinstvo i prosperitet

Sreda , 2017-10-11 | 15:09:21

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Novom Pazaru da želi da u Srbiji vlada jedinstvo, sloga i da bude zemlja prosperiteta te da je Turska spremna na saradnju sa Srbijom na svakom polju i u svim sferama.


On je na bini ispred Gradske uprave Novog Pazara pred brojnim gradjanima koji su došli da ga pozdrave rekao da će Turska pružiti podršku svim aktivnostima za ekonomski i socijalni razvoj Sandžaka.

Erdogan je kazao da se nada da će biti napravljeni putevi koji će biti putevi mira i prosperiteta i dodao da veruje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučič doneti lepu vest o izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo.

On je istakao da Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance i sve druge Turci vide kao prijatelje sa kojima su vekovima živeli.

"Želimo da se završe sve one boli koje su se dešavale u prošlosti i da se nikada više ne šire ovde. Nikada nismo podržavali bilo kakvu nepravdu prema bilo kom narodu", istakao je Erdogan.

On je kazao i da sa regijom Sandžak Turska ima posebne odnose i istakao: "vaša sreća je i naša sreća, a vaš bol i naša bol".

"Ova zajednica i jedinstvo najbolje pokazuje koliko kao narod imamo potrebu za mirom i blagostanjem. Nadam se da nas nacije ne smeju odvajati, već da nas Srbija treba spajati", rekao je turski predsednik.

Erdogan je naveo da je Sandžak jedan od najbitnijih mostova koji povezuju Srbiju i Tursku i da se ta jaka veza najbolje odrazila i na razvoj bilateralnih odnosa dve zemlje i da će se u narednom periodu potruditi da se te veze i dalje razvijaju.

On je zahvalio i na podršci koju su Aleksandar Vučić i Srbija dali tokom pokušaja državnog udara u Turskoj i naveo da veruje da će teroristička grupa FETO biti izbačena i sa Blakana kao i iz Turske.

Erdogan je okupljenima rekao da im donosi pozdrave braće sa svih područja i pozdrave 80 miliona braće iz Turske.

Predsednik turske recitovao je i reči pesme "Kad pogledam sa bedema" i rekao je da je u Srbiji dočekan sa prisnošću i toplinom i da su se u celoj Srbiji osećao kao kod kuće.

Prisutni su uzvikivali - "Sultan-Erdogan".


 

Napiši komentar: