Glumac koji tumači lik slavnog Vinetua opet iz Srbije

Ponedeljak , 2017-09-25 | 22:40:08
Glumca Gojka Mitića, Srbina iz Leskovca koji je igrao Vinetua - najslavnijeg indijanca u istoriji kinematografije, na filmskom platnu u toj ulozi nasledio je Prokupčanin Ivica Zdravković.

Tako je slavnog Mitića, rodjenog  1940. godine, koji je za nemačku kinematografiju snimio 25 igranih filmova i isto toliko televizijskih o Vinetuu, i punih 40 godina bio "srpski brend" u Nemačkoj, igrom slučaja u toj ulozi zamenio je opet Srbin.

"Ispunio mi se dečački san koji sam počeo da sanjam sa osam godina u rodnom Prokuplju. Uloga Vinetua donela mi je filmsku slavu", rekao je agenciji Beta Ivica Zdravković, u Nemačkoj poznat kao novi Vinetu.

On je naveo da je bio pravi zaljubljenik u vestern filmove i lik neustrašivog indijanca i da je pravu priliku da udje u svet filma dobio kada se njegova porodica devedesetih godina preselila u Nemačku.

"Tada sam tamo završio glumačko-kaskadersku školu i bio na svakom kastingu za kaskadera ili epizodnu ulogu za vestern filmove", rekao je Zdravković.

Sreća mu se osmehnula 2015. godine kada su ga zapazili reditelj Majk Ditrih i Pjer Bric scenarista i urednik magazina "Karl Maj Tref" i poverili mu ulogu Vinetua, slavnog indijanca iz romana Karla Maja.


 

Napiši komentar: