Gurdijeljac spreman za bivšeg svetskog prvaka

Cetvrtak , 2017-09-21 | 13:02:57

Bokser iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac rekao je danas da će mu predstojeća borba protiv Lorenca Pare iz Venecuele biti najvažnija u dosadašnjoj karijeri, kao i da bi mu pobeda u tom duelu u Djevdjeliji donela veliki napredak na svetskim rang listama.


"Veliki je izazov, ali i zadovoljstvo boksovati protiv nekadašnjeg prvaka sveta.Para je iskusan, imao je mnogo spektakularnih pobeda. Verujem, ipak, da ću u Makedoniji ostvariti novi trijumf i upisati važne bodova za proboj ka vrhu", rekao je Gurdijeljac.

Meč u lakoj kategoriji, do 61 kilograma i 200 grama, izmedju Gurdijeljca i Pare održaće se u subotu uveče u Djevdjeliji, a predvidjeno je da traje osam rundi.

Gurdijeljac (22) je ostvario 13 pobeda, od toga sedam nokautom, uz četiri poraza.On je dobio šest borbi u nizu, poslednju početkom septembra protiv Mađara Lasla Feketea u Beogradu.

S druge strane, 17 godina stariji Para ima 32 trijumfa (19 nokautom), 13 neuspeha i dva nerešena duela.

Ovaj bokser iz Venecuele bio je neporažen tokom prvih šest godina karijere, kada je slavio u 28 uzastopnih borbi, ali je poslednjih devet mečeva izgubio.

On je krajem 2003. godine osvojio titulu svetskog WBA šampiona u muva kategoriji, pobedivši jednoglasnom odlukom sudija Portorikanca Erika Morela.

Šampionski pojas odbranio je pet puta, ali je posle toga dobio samo četvoricu rivala.

 


 

Napiši komentar: