Akcija #PokloniBitef obradovala najbolje studente

Sreda , 2017-09-20 | 11:43:46
Akcija #PokloniBitef ove je godine omogućila da 58 najboljih studenata Beogradskog univerziteta pogleda izvodjenja renomiranih svetskih autora i predstava.

U okviru akcije #PokloniBitef, a u susret 51. festivalu, Maxi supermarketi i Bitef na Cvetnom trgu u Beogradu okupili su predstavnike ambasada, državnih institucija, grada i kompanija na kom su svi zainteresovani mogli da podrže kulturu i kulturni razvoj mladih kupovinom karta za najbolje studente Beogradskog univerziteta.

Predstave kao što su "Olimp", čuvenog belgijskog umetnika Jan Fabra, "Biblija" i "Carstvo nebesko", koje je režirao jedan od vodećih evropskih autora Jernej Lorenci i mnoge druge, zahvaljujući ovoj akciji moći će da pogledaju i beogradski studenti.

Pored predstavnika diplomatskog kora, državnih institucija i kompanija, kupovini karata za studente priključile su se i brojne ličnosti iz kulturnog i umetničkog života kao što su Vanja Ejdus, Milica Zarić, Srdjan Šaper, Jelena i Minja Bogavac, Predrag Vasić i drugi.
 
Umetnički direktor Bitef festivala Ivan Medenica pozvao je sve koji žele da se pridruže akciji, kako bi umetnost bila dostupna onima koji od nje mogu najviše da dobiju - mladim ljudima.

"Zato danas, svako može otkupiti ulaznice za Bitef i pokloniti ih najboljim studentima umetničkih fakulteta. Zaista mislim da ne postoji bolji način od ovog da pokažete da vam je stalo do mladosti", istakao je Medenica.


 

Napiši komentar: