Skenderović: Akcija uspela, građani zadovoljni

Ponedeljak , 2017-09-11 | 13:04:20
Tehnički direktor JKP “Gradska čistoća” Dino Skenderović ocenio je danas da se novi režim iznošenja smeća iz Prvomajske ulice, rano ujutru, pokazao veoma dobrim i da su građani i vozači zadovoljni.

On je radiju Sto plus rekao da je eksperimentalni režim iznošenja smeća iz te ulice počeo danas i da je ona opsluživana rano jutros, u pet umesto osam sati, što je bio slučaj ranije.

“Većinu korisnika smo opslužili, građani su sarađivali i poslušali su naše apele da izbace posude sa otpadom ispred objekata ili da ostve otključane kapije. Bilo je manjih problema zbog nepropisno parkiranih vozila koja su blokirala prilaz ili zaključanih kapija, ali je generalno proteklo dobro”, kazao je Skenderović.

Pored Prvomajske ulice, radnici “Gradske čistoće” rano jutros smeće su odneli iz Sjeničke i Rifata Burdževića, a sve su to uspeli da odrade za oko sat i po, pre saobraćajnog špica.

“Pokušaćemo da ovu praksu nastavimo i u narednom periodu i da je proširimo na ostale ulice koje predstavljaju saobraćajna ‘uska grla’ i u kojima se stvaraju gužve prilikom odnošenja smeća”, dodao je Skenderović.

Inicijativu da se smeće iz najfrekventnijih gradskih ulica odnosi tokom noći ili rano ujutru pokrenuo je naš radio, a podržali su je predstavnici “Gradske čistoće”, lokalne samouprave i građani.

N. Kočović

Napiši komentar: