Produžen pritvor napadaču na policajca, uhapšen još jedan pomagač

Nedelja , 2017-09-10 | 11:08:40
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv Dženana K. (34) iz ovog grada i odredilo mu pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u četvrtak veče, oko 20.00 časova, upucao policajca na dužnosti Dragana Čekanovića i umišljeno doveo u opasnost i život njegovog kolege.

Portparol ovog Tužilaštva Adnan Baćićanin rekao je radiju Sto plus da je osumnjičenom, nakon saslušanja, određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

“Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da ponovi, odnosno dovrši krivično delo, kao i zbog činjenice da se vodi krivični postupak za delo za koje se može izreći kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja je doveo da uznemirenja javnosti”, kazao je Baćićanin.

On je dodao da je pritvor do 30 dana određen i R.F. (43), H.B. (38), F.S. (33) i E.Z. (37) iz Novog Pazara zbog sumnje da su na različite načine pomagali osumnjičenom da ne bude otkriven.

“Oni se terete da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, a pritvor im je određen zbog opasnosti da bi uticajem na svedoke mogli remetiti krivični postupak”, izjavio je Baćićanin.

Osumnjičeni Dženan K. je u četvrtak, iz bašte jednog kafića u centru Novog Pazara, iz pištolja ispalio hitac ka dvojici policajaca koji su bili u redovnoj patroli, pogodivši tom prilikom Dragana Čekanovića u donji desni deo stomaka.

Policajac je, posle operacije u Novom Pazaru, prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde se uspešno oporavlja.

N. Kočović

Napiši komentar: