U Varšavi crtača grafita vezali lancem za tramvaj dok ne očisti svoja dela

Cetvrtak , 2017-09-07 | 10:47:54
Besni na crtače grafita i vandale koji im preko noći žvrljaju po vagonima metroa i tramvajima u Varšavi, radnici komunalnog preduzeća Varšavski tramvaji su u jednom od depoa uhvatili crtača grafita na delu i vezali ga lancem za tramvaj dok sve grafite ne očisti.

Obezbedjenje gradskog saobraćajnog preduzeća Varšave nabasalo je u jednom od depoa na dvojicu mladih crtača, kako žvrljaju po tramvaju. Kad su komunalci pokušali da ih uhvate i predaju policiji, jedan je uspeo da im pobegne, dok su drugom, da i on ne umakne, vezali lancem nogu za tramvaj i naredili da počne da čisti žvorljotine.

Kada je policija stigla, videla je mladića prikovanog lancem i otišla jer je patroli rečeno da su se sa njim dogovorili da nadoknadi štetu a taj izgred s kraja prošle sedmice bi prošao bez odjeka da fotografija mladića kako prikovan lancem kao srednjevekovni robovi pere tramvaj nije objavljena ove sedmice na internetu.

"Počeli smo disciplinarni postupak protiv radnika u tom depou. Ne odobravamo takav način privodjenja. Osudjujemo i ponašanje vandala koji uništavaju javni imetak, u ovom slučaju tramvaj vredan 1,6 miliona evra. To su pare svih Varšavljana. U prisustvu policije vandal je dobrovoljno pristao da očisti tramvaj, što je i učinio, i taj tramvaj je ponovo na ulicama Varšave", kazao je poljskoj televiziji TVN Varšava portparol komunalnog preduzeća Mihal Povalka.


 

Napiši komentar: