Murić: Vlada duplirala podršku osobama sa invaliditetom

Cetvrtak , 2017-08-31 | 10:50:06
Za organizacije koje se bave osobama sa invaliditetom u Novom Pazaru ove godine izdvojeno je 47 miliona dinara, rekao je član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne politike Fevzija Murić.

On je za radio Sto plus rekao da je iz budžeta grada po konkursima za projekte ovim organizacijama dodeljeno 23 miliona dinara, a iz namenskih sredstava Vlade Srbije odobreno je 24 miliona dinara.

“Zahvaljujući trudu da što kvalitetnije razvijamo segment socijalne zaštite, ove godine smo dobili skoro duplo više namenskih sredstava Vlade Srbije za realizaciju projekata”, rekao je Murić.

On je dodao da su Centar za socijalni rad, Udruženje psihologa i Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima do sada realizovali sedam projekata, zahvaljujući kojima su poboljšane usluge socijalnih davanja u gradu.

“Ovim uslugama obuhvaćeno je 445 korisnika od kojih je 126 dece, 101 je mladih do 18 godina, 118 odraslih i 100 starih osoba”,dodaje Murić.

Usluge koje se trenutno realizuju u tri organizacije koje se bave osobama sa invaliditetom u Novom Pazaru su Pomoć u kući za odrasla i stara lica, Pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju, Savetodavno terapeutsko edukativna usluga za bračne parove, Lični pratilac, Personalni asistent, Dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju i Predah usluga.

E.Đulović

Napiši komentar: