Mihajlovićeva i Bilgič o rehabilitaciji sandžačkih puteva

Sreda , 2017-08-30 | 13:49:52

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem o učešću ove zemlje u rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina.


U saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije se navodi da su oni razgovarali o predstojećoj poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, tokom koje će biti potpisani sporazumi iz oblasti infrastrukture.

Podsećamo da je Bilgič ranije radiju Sto plus rekao da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.

“I dalje postoje određeni tehnički problemi, ali sam uveren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, rekao je tada Bilgič.

Prethodni ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj našem radiju je pre više od godinu dana rekao da Srbija i Turska još uvek nisu uspele da se dogovore oko kamatne stope, kao ni o tome čije će firme izvoditi radove rekonstrukcije ovih puteva.

Mihajlovićeva i Bilgič su razgovarali i o zajedničkim projektima Srbije i Turske u vezi s aerodromom "Morava" kod Kraljeva, koji treba u potpunosti osposobiti za civilne letove, kao i o njegovom značaju za zapadnu Srbiju.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: