Rešenja čekaju okončanje legalizacije ili izbor kompanije za rušenje

Cetvrtak , 2017-08-24 | 14:17:23
Vlasnicima nelegalnih objekata u Novom Pazaru ovih dana su počela da stižu rešenja o njihovom rušenju, ali će sprovođenje tih dokumenata zavisiti od ishoda postupka legalizacije ili tendera za izbor kompanije koja će obavljati taj posao.

Naime, postoje dve vrste rešenja koja se dostavljaju građanima koji imaju u vlasništvu objekat izgrađen bez građevinske dozvole.

Prva se odnose na vlasnike kuća izgrađenih bez dozvola pre stupanja na snagu Zakona o legalizaciji i ona se neće izvršavati dok se ne okonča pravosnažni postupak ozakonjenja, na šta vlasnici tih objekata imaju pravo.

Druga rešenja su za rušenje objekata izgrađenih posle usvajanja Zakona o ozakonjenju 2015. godine i ti objekti će morati da se ruše jer je njihova legalizacija zakonski nemoguća.

Međutim, rušenje tih objekata će čekati da se na tenderu lokalne samouprave izabere kompanija koja će vršiti rušenje, a prema istraživanju radija Sto plus, do sada je propalo 11 javnih nabavki jer niko nije zainteresovan za taj posao.

Od 16. marta 2016. godine do 22. aprila ove obustavljeno je devet javnih nabavki vrednih pet miliona dinara za izbor izvođača radova na rušenju nelegalno izgrađenih objekata.

Nakon toga je lokalna samouprava podigla vrednost javne nabavke na osam miliona dinara, ali su još dve obustavljene jer se nijedna kompanija nije prijavila.

Lokalna samouprava je 15. avgusta raspisala novi tender i on je otvoren do 14. septembra.

N. Kočović

Napiši komentar: