SDP i SNS od danas deo vlasti u Tutinu

Petak , 2017-08-18 | 17:02:40

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) danas su potpisali Sporazum o učešću u vlasti u opštini Tutin.


Sporazum je potpisan na osnovu Deklaracije o strateškom partnerstvu izmedju SDA Sandžaka i SDP, koja je potpisana 20. decembra prošle godine u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Na osnovu Sporazuma predstavnicima SDP, čiji je osnivač ministar Rasim Ljajić, biće dodijeljena mesta pomoćnika predsednika opštine, člana Opštinskog veća, zamenika načelnika Opštinske uprave, opštinskog javnog pravobranioca i načelnika Odjeljenja opštinske uprave u Tutinu.

Predsednik Opštinskog odbora SNS-a u Tutinu Rade Petrović od danas će biti i savetnik predsednika opštine za medjunacionalne odnose i saradnju sa Vladom Srbije.

Deklaracija o strateškom partnerstvu izmedju SDA Sandžaka i SDP sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumeva i smanjenje tenzija i podela među građanima, posebno među Bošnjacima.

Poštujući Deklaraciju, ove dve stranke su već nekoliko meseci zajedno na vlasti u Novom Pazaru i Sjenici.

F.Rešović


 

Napiši komentar: