Sjenica ne da graničnu policiju

Ponedeljak , 2017-08-14 | 13:48:26

Skupština opštine Sjenica tražiće od nadležnih državnih ograna da ne menjaju sistem uređenja stanica granične policije, zaključeno je na današnjoj sednici.


Zaključak je donet na osnovu informacija da se planira ukidanje nadležnosti granične policije u Sjenici, koje će biti dodeljeno upravama u Tutinu i Prijepolju.

Predsednik Skupštine opštine Muhedin Fijuljanin rekao je radiju Sto plus da bi ovo mogao da bude još jedan u nizu gubitaka nadležnosti, jer šumama upravlja Ivanjica, zdravstvom Užice i Prijepolje, a ni upravljanje vodama ne pripada ovoj opštini.

“Ovakvim postupcima opština je dovedena u situaciju da ne može da realizuje svoje mnogobrojne aktivnosti. Zbog toga se zalažemo da Sjenica ima svoje izvorne i stvane nadležnosti po uzoru na ostale opštine u Srbiji”, rekao je Fijuljanin.

Na sednici su smenjeni pojedini članovi školskih odbora i imenovani novi, razmatrana su pitanja koja se tiču rada loklane samouprave, a doneta je i odluka o dodeli odgovarajućih priznanja zaslužnim građanima povodom Dana opštine.

D. Selmanović


 

Napiši komentar: