Nastavlja se izgradnja mosta preko reke Raške

Utorak , 2017-08-08 | 14:29:27

Radnici Preduzeća za puteve Novi Pazar počeli su danas da pripremaju i raščišćavaju gradilište za izgradnju mosta preko reke Raške, a od sutra počinju intenzivni radovi, saznaje radio Sto plus.


Pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović rekao je našem radiju da je grad po novim vodnim uslovima, dobijenim od JP Srbijavode, promenio projekat regulacije reke Raške i izdao građevinsku dozvolu.

„Vrednost radova je 23,6 miliona dinara, a finansiraće ga Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Posao će biti završen do kraja ove građevinske sezone“, rekao je Hasanović.

Kamen temeljac za izgradnju ovog mosta položen je krajem novembra 2015. godine, a radovi su trebali da budu završeni do 1. maja, međutim prošlogodišnje martovske poplave su delimično srušile njegovu konstrukciju, nakon čega je gradilište napušteno.

Most će imati dve kolovozne trake i dve pešačke staze, biće dug 22 metra, a širok sedam metara i njime će biti povezan uži centar grada sa magistralnim putem Raška - Novi Pazar.

Na tenderu je za izvođača radova izabrano Preduzeće za puteve Novi Pazar.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: