Godišnjica, a možda i Ugljaninova ostavka

Petak , 2017-07-28 | 14:15:37

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka sutra organizuje svečanu sednicu povodom 27. godišnjice od osnivanja ove bošnjačke partije.


Prema informacijama radija Sto plus iz vrha SDA, na sednici će biti sumirani rezultati rada stranke od njenog osnivanja do danas, a predsednik Sulejman Ugljanin utvrdiće smernice za njen dalji rad.

Najava ove sednice postala je veoma važna nakon što su  Sandžačke novine, portal koji u javnosti važi za blizak ovoj partiji, objavio informaciju da je Ugljanin podneo ostavku na funkciju predsednika, a da će se na ovoj sednici odlučivati o njoj i o izboru njegovog naslednika.

Ovaj portal navodi da se kao najizvesniji Ugljaninovi naslednici pominju njegov dosadašnji zamenik u stranci Šemsudin Kučević, za čiji izbor se zalaže najveći broj opštinskih odbora, i narodni poslanik Enis Imamović, predsednik Izvršnog odbora.

Više pokušaja našeg radija da proveri tačnost ove inforamcije završili su bezuspešno, jer funkcioneri ove stranke nisu upoznati sa njom ili ne odgovaraju na naše telefonske pozive i sms poruke.

Ugljanin je predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, po zanimanju specijalista stomatološke protetike, a predsednik stranke je od njenog osnivanja, 29. jula 1990. godine.

Sednica počinje u 10. 30 sati, u hotelu Borovi, u Sjenici.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: