BIRN: Za renoviranje toaleta u 142 zdravstvene ustanove skoro 700 miliona

Petak , 2017-07-14 | 14:16:01
Vlada Srbije je u 2016. godini potrošila skoro 700 miliona dinara za renoviranje pojedinih toaleta u 142 zdravstvene ustanove ali logika kojom je novac trošen nije jasna, prenela je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Prema podacima koje je sakupio BIRN, Ministarstvo zdravlja dodelilo je preko tendera u decembru 2015. godine posao adaptacije toaleta preduzećima Jadran AD, Roofs, Tončev gradnja i Noveco.

Javna nabavka sprovedena je u decembru 2015. godine u pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

U izveštaju koji je BIRN dobio od Ministarstva zdravlja popisano je koje su tačno objekte dobile izabrane firme i koliko je novca bilo namenjeno za obnovu po svakom zdravstvenom objektu.

BIRN je naveo da s druge strane nema podataka o obimu radova koji je bio predvidjen, pa je nejasno zbog čega uredjenje manjih zdravstvenih ustanova košta više ili isto kao renoviranje većih.

"Nema podataka ni o tome koliko je tačno toaleta renovirano jer ova nabavka nije predvidjala obnovu svih toaleta i mokrih čvorova u svim nabrojanim zdravstvenim ustanovama. Ministarstvo nije dostavilo podatke o tome da li su i u kojoj meri ovakvi radovi izvodjeni na teritoriji AP Vojvodine", piše u tekstu.

Ceo tekst objavljen je na sajtu javno.rs.


 

Napiši komentar: