Bolnica kupuje vozilo za transport ugrožene novorodjenčadi

Cetvrtak , 2017-07-13 | 12:34:32

Opšta bolnica u Novom Pazaru dobiće sutra od Ministarstva pravde šest miliona dinara za kupovinu sanitetskog vozila za transport ugrožene novorodjenčadi, saznaje radio Sto plus.


Novac se dodeljuje na osnovu konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta).

Osim novopazarske bolnice dobitnici ovog konkursa su još 96 zdravstvenih i socijalnih ustanova, škola, ustanova kulture, kao i verskih objekata čije je projekte na osnovu konkursa i odluke komisije odobrila Vlada Srbije.

Dobitnicima konkursa ugovore će uručiti ministarka Nela Kuburović, a ukupan iznos sredstava je oko 351,5 milion dinara.

Medju dobitnicima ovih sredstava iz ovog dela Srbije, a na osnovu Rešenja Vlade Srbije u koje je naš radio imao uvid, su još i manastir Sopoćani, koji će za projekat „Sopoćani- zidno slikarstvo i štukatura” dobiti 11, 4 miliona dinara, kao i Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Priboja, koje će za projekat „Život dostojan čoveka” dobiti 1, 2 miliona dinara.

Pored ministarke Kuburović, dodeli ugovora prisustvovaće i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Ministarstvo pravde raspisalo je 20. marta ove godine drugi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, koji je sprovela komisija sačinjena od predstavnika tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete, kulture, rada i pravde.

Na predlog komisije, Vlada Srbije je 30. maja usvojila predlog projekata kojima će biti dodeljena sredstva.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: