Zvezda kažnjena zatvaranjem severne tribine za duel protiv Irtiša

Utorak , 2017-07-11 | 13:08:12
Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Crvenu zvezdu zatvaranjem severne tribine stadiona "Rajko Mitić", u revanš utakmici protiv kazahstanskog Irtiša, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, i novčano sa 8.000 evra.

Kako je danas preneo Sportski žurnal, nema potvrde da li je razlog pesma koju su navijači Zvezde pevali protiv Uefe, tokom utakmice sa Florijanom 29. juna, a ima indicija i da je kazna reakcija na poruku sa severne tribine upućene LGBT populaciji.

Na severnoj tribini, na kojoj su smeštene najvatrenije pristalice Zvezde, često se mogu videti parole "Uefa podržava terorizam" i "Uefa mafija".

Zvezda će u četvrtak igrati u Pavlodaru protiv Irtiša, a revanš je na programu 20. jula u Beogradu.

"Dobili smo od Uefa kaznu za Crvenu zvezdu. Nažalost, zatvorena je severna tribina za sledeću utakmicu, uz finansijsku kaznu od 8.000 evra. Kazna jeste neprijatna, ali ne i drakonska. Mi smo pod posebnim monitoringom, kako klubovi tako i reprezentacija. U narednim danima radićemo sve što je u našoj moći zajedno sa klubovima da popravimo sliku i da ubuduće izbegnemo nepotrebne kazne. Tako je kako je, nadamo se da Uefa neće više imati razloga da ponavlja takve mere. Moramo malo da obratimo pažnju na te stvari", rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.


 

Napiši komentar: