Melanija Tramp ne može iz hotela zbog demonstranata

Petak , 2017-07-07 | 15:00:07
Zbog velikih protesta protiv globalizacija supruga predsednika SAD Melanija Tramp ne može da izadje iz hotela u Hamburgu i pridruži se supružnicima drugih vodja koji prisustvuju samitu G20.

Njena portparolka Stefani Grišam rekla je da policija zbog demonstranata nije odobrila Melaniji Tramp da napusti gostinjsku kuću vlade gde su odseli ona i njen suprug Donald.

Melanija Tramp je na Tviteru napisala da misli na povredjene u protestima koji su počeli sinoć i izrazila nadu da su svi bezbedni.

Po navodima policije, u jučerašnjim sukobima s demonstrantima povredjeno je 111 policajaca, a sukobi traju i danas. Suprug nemačke kancelarke je trebalo da Melaniju Tramp i druge supružnike vodja zemalja G20 povede u razgledanje Hamburga brodom, na ručak i u centar za kontrolu klime.

Aktivisti protiv globalizacije zapalili su desetine automobila i pokušali da blokiraju učesnike samita da stignu do konferencijske sale.

Australijski premijer Malkolm Tarnbul napisao je na Tviteru da su on i indonežanski predsednik Djoko Vidodo takodje blokirani u hotelu. Policiju koja štiti hotel gde je odseo Tarnbul napali su demonstranti.
 

Napiši komentar: