Zukorlić: Ostajemo u vlasti

Sreda , 2017-07-05 | 12:38:03

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Muamer Zukorlić izjavio je za “Novosti” da očekuje da će ta partija i u budućoj Vladi imati državne sekretare, ali i da očekuje imenovanje novih kadrova iz redova Bošnjaka.


Zukorlić je na taj način najavio otklanjanje “trzavica” između njih i Srpske napredne stranke koje su nastale, kad on i Jahja Fehratović, nisu podržali izbor Ane Brnabić za predsednicu Vlade tako što nisu prisustvovali glasanju u Skupštini Srbije.

Na prvoj sednici Vlade Srbije razrešeni su svi državni sekretari među kojima i kadrovi BDZS Edin Zećirović koji je tu funkciju obnašao u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Zaim Redžepović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zukorlić nije precizirao na kojim pozicijama bi novi ljudi iz njegove stranke bili postavljeni i da li je to već dogovoreno sa naprednjacima, rekavši da se on samo “zalaže da mladi bošnjački kadrovi dobiju priliku da iskažu svoje kvalitete i u Vladinim institucijama”.

N. Kočović


 

Napiši komentar: