Dva za, dva protiv, dva odsutna

Cetvrtak , 2017-06-29 | 18:59:10

Od šest narodnih poslanika iz Novog Pazara za izbor nove Vlade Srbije i Anu Brnabić kao njenu predsednicu glasala su dva člana republičkog parlamenta iz ovog grada, dva su bila protiv, dok dva nisu prisustvovala glasanju.


Za novu Vladu Srbije na čelu sa Anom Brnabić glasali su Nikola Jolović i Muamer Bačevac, članovi Srpske napredne stranke i Sandžačke demokratske partije koje su deo vladajuće većine.

Iako je i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka za vreme mandata Aleksandra Vučića na mestu premijera bila deo vladajuće većine, njihovi predstavnici u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić i Jahja Fehratović su izbegli da se izjasne o novoj Vladi tako što se nisu ni pojavili na glasanju.

Protiv nove Vlade Srbije bila su dva narodna poslanika iz redova Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović i Bajro Gegić.

Za izbor nove Vlade Srbije, u kojoj će ministar trgovine turizma i telekomunikacija biti Novopazarac Rasim Ljajić, glasalo je 157 narodnih poslanika, protiv je bilo 55, a 38 odsutno.

N. Kočović


 

Napiši komentar: