Imamović: Manjine da učestvuju u radu REM-a

Petak , 2017-06-16 | 13:43:39

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović ocenio je danas da će učešćem nacionalnih manjina u Regulatornom telu za elektronske medije (REM) ovaj organ dobiti šansu da konačno počne da radi svoj posao i obezbedi adekvatnu primenu zakona, kada je u pitanju informisanje na jezicima manjina.


Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje odlučio je da ponovi postupak izbora članova REM-a, koje predlažu nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Postupak je ponovljen zbog toga što svi nacionalni saveti nisu bili upoznati sa uslovima postupka.

„Mi smo još u februaru, kao poslanici SDA Sandžaka, zatražili od predsednice parlamenta da obustavi proceduru za izbor članova Saveta REM-a, zbog činjenice da je taj proces sproveden suprotono Zakonu o elektronskim medijima. Tada smo utvrdili da lista nema nema kandidata kojeg su predložili nacionalni saveti u Srbiji, kao ovlašćeni predlagači “, rekao je Imamović.

On je dodao da je dobro da se ponovi izbor ovih kandidata, jer je reč o osetljivom pitanju, a da će novi proces omogućiti nacionalnim manjinama da učestvuju u radu ovog tela.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: