Predsednik KK Partizan Nikola Peković podneo ostavku

Sreda , 2017-06-14 | 14:14:34
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković podneo je danas ostavku na tu funkciju pošto, kako je rekao, "ne može u potpunosti da se posveti poslu".

Peković je u pismu objavljenom na klupskom sajtu naveo da je preuzeo klub u teškoj situaciji uz dug od 6,5 miliona evra i da je za manje od dve godine dug smanjen za blizu dva miliona evra. On je zahvalio na pomoći Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.

On je rekao da je došao u klub u jesen 2015. sa željom da Patizan bude na temeljima koji bi omogućili da klub opet bude moćan u Evropi.

"Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronadjemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva mnogo odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo. Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana", dodao je on.

Peković je rekao da za takav finansijski rezultat veliku zahvalnost duguje sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije "bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži".

On je iskazao zahvalnost svima u Partizanu na energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

"Ipak, svestan da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100 odsto posveti klubu", rekao je on.

Peković je rekao da će nastaviti da pomaže klubu koliko bude mogao i njegovom nasledniku na mestu predsednika.

"Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada", rekao je Peković.

Klub je juče napustio i trener Aleksandar Džikić.
 

Napiši komentar: