SDP i BDZS na konsultacije sa Vučićem, SDA neće

Ponedeljak , 2017-06-05 | 13:46:43

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka jedina je bošnjačka partija sa sedištem u Novom Pazaru koja se neće odazvati pozivu na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.


Iz ove partije radiju Sto plus je rečeno da oni ne vide razlog da učestvuju u ovim razgovorima, jer im dosadašnja negativna iskustva govore da su oni čista formalnost.

„Ti razgovori nemaju za cilj da se promeni negatvan odnos prema Bošnjacima. Mi smo više puta razgovarali sa Aleksandrom Vučićem, pa i njegovim prethodnikom Tomislavom Nikolićem, o stanju i položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa ciljem i predlogom o poboljšanju našeg statusa, međutim pozitivnih rezultata nije bilo”, rečeno nam je u ovom partiji.

U Bošnjačkoj demokratskoj zajednici Sandžaka (BDZS) našem radiju je rečeno da da će se oni odazvati Vučićevom pozivu za konsultacije o izboru novog mandatara za sastav nove vlade.

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljaljić razgovarao je jutros sa Vučićem u okviru delegacije koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS).

Potpredsednica SNS Marija Obradović rekla je novinarima ispred Predsedništva da je Ljajić tražio da premijer Srbije bude političar, a ne ekspert.

"Zanimljivo je što je svako od nas rekao da će svakako prihvatiti odluku predsednika Vučića o mandataru, jer jedino on ima dovoljno informacija da donese pravičnu odluku", rekla je Obradovićeva.

Vučić je danas pre podne održao konsultacije sa predstavnicima lista okupljenih oko SNS-a, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: