Troje Pazaraca među osnivačima Jankovićevog pokreta

Nedelja , 2017-05-21 | 18:42:42

Podršku i potpis za osnivanje novog političkog pokreta "Slobodni gradjani Srbije", za čijeg predsednika je izabran bivši zaštitnik gradjana Saša Janković, danas u Beogradu dali su i predsednik Novog Pokreta Rešad Hodžić, aktivistkinja organizacija civilnog društva Aida Ćorović i glumac iz Novog Pazara Rifat Rifatović.


Aida Ćorović je istovremeno izabrana i za člana Predsedništva pokreta.

Hodžić je posle osnivanja Pokreta izjavio da će se o budućoj saradnji njegovog "Novog pokreta" i "Slobodnih gradjana Srbije" naknadno razgovarati.

"Sada je bitno da se stvari pokrenu, jer smo danas samo pokrenuli osnivanje pokreta", rekao je Hodžić za radio Sto plus.

Aida Ćorović je za Sto plus pojasnila da "nema nameru" da eventualno u budućnosti bude na čelu novopazarskog ogranka "Slobodnih gradjana Srbije".

"Kao Pazarka, svakako ću biti aktivna na terenu, ali takvu funkciju ne želim", pojasnila je .

Osnivačkoj skupštini novog političkog pokreta prisustvovala su 62 osnivača i mnoge javne ličnosti, medju kojima reditelji Goran Marković, Kokan Mladenović i Zdravko Šotra, muzičari Vasil Hadžimanov i Vlado Georgijev, novinarka Tatjana Vojtehovski, glumac Sergej Trifunović, profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, dramaturškinja Borka Pavićević.


 

Napiši komentar: