Nekom praznik, nekom glavobolja

Nedelja , 2017-05-14 | 22:21:43

Za zaposlene u gradskoj upravi, školama i javnim preduzećima Dan bošnjačke zastave u Novom Pazaru ponovo je bio pravi praznik, dok je za popriličan broj zaposlenih na nekim drugim mestima bio više glavobolja.


U četvrtak, 11. maja, na stotine majki koje su morale da rade naišle su na zatvorena vrata vrtića, kako svih pet državnih, tako i mnogih privatnih.

Usledilo je panično traženje bilo koga za čuvanje deteta do kraja radnog vremena, a pošto mnogima nije bio dostupan “nana servis”, preseli su im praznik, proslava, defilei, koncerti, govori i čestitke zvaničnika.

Situacija navodi da se, sa razlogom, pomisli da nikoga nije briga za one koji nemaju tu sreću da rade u opštinskim/državnim jaslama.

Ako se već direktorka Predškolske ustanove “Mladost” nije bavila svojim poslom, da li je u gradu sa 100.000 stanovnika lokalna samouprava trebalo da se seti da među njima ima i onih koji platu ne primaju iz opštinskog budžeta?

Da li je Bošnjačko nacionalno vijeće trebalo da zakonsko praznovanje uredi i u tom segmentu? Lokalnim samoupravama prosledi neku vrstu preporuke/sugestije?

Zanimljivo bi bilo proveriti i šta bi s tim u vezi mogla da kaže Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković!

Sledeći bošnjački praznici su Dan sećanja (11. Jul) i Dan Sandžaka (20. Novembar), što znači da ima vremena da se situacija ne ponovi.

E. Đulović


 

  • user thumb
    Np

    Ma da bre. One treba da rade i vikendom,ionako ne primaju platu po 4 meseca. Sram vas bilo.

Napiši komentar: