Šaćirović dobio otkaz u NSZ

Cetvrtak , 2017-05-11 | 14:35:13

Samostalni odbornik u Skupštini Novog Pazara Sead Šaćirović dobio je danas otkaz u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu, nakon što je nedavno napustio odbornički klub Sandžačke demokratske partije (SDP).


Šaćirović je u saopštenju medijima oštro osudio ovu vladajuću partiju, tvrdeći da zapošljava kadrove po stranačkoj pripadnosti, porodičnoj liniji i slepoj poslušnosti.

„Ugovor o radu u pomenutoj službi potpisao sam 10. novembra 2016. godine, u radnom paketu koji traje dve godine, a potpisuje se na svakih šest meseci. Samo ukoliko ste politički podobni, poslušni i poltronski nastrojeni, slepo slušajući naređenja vrha SDP-a, ovaj poslovni paket može trajati u zakonskom roku. Ja sam izabrao slobodu i pokornost samo Gospodaru, Stvaraocu i davocu i života i posla“, naveo je Šaćirović u ovom saopštenju.

On je pozvao mlade ljude da budu hrabri i da otkažu poslušnost diktaturi i strahu, da traže istinu i pravdu po pitanju zapošljavanja u Novom Pazaru.

„Stranačka pripadnost i slijepa poslušnost nikako ne smiju biti referenca za dobijanje posla u odnosu na nivo obrazovanja, stručnosti i znanja“, piše u ovom saopštenju.

Šaćirović je 27. marta ove godine obznanio javnosti odluku da istupi iz odborničkog kluba partije Rasima Ljajića, uz obrazloženje da je shvatio da je napuštanjem Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) napravio životnu grešku, te da se ogrešio prema Bogu, Islamskoj zajednici, muftiji Muameru Zukorliću, svim saradnicima i prijateljima.

Sa druge strane, u SDP su tada saopštili da je Šaćirović ovu stranku napustio jer je zahtevao da dobije radno mesto za stalno, mimo zakona i njegovih stručnih kvalifikacija, te da je svoju poziciju hteo da iskoristi da dobije radno mesto i platu koju nije zaslužio i za koju nije želeo da radi.

Šaćirović, koji je po zanimanju diplomirani komunikolog, bio je do pre dve godine šef odborničke grupe BDZS, kada je posle višemesečnog sukoba sa nekadašnjim najbližim saradnikom muftijom Zukorlićem, imenovan za člana kabineta tadašnjeg gradonačelnika Meha Mahmutovića.

Nakon što se priklonio vladajućoj večini, u oktobru 2015. godine, Šaćirović je sa još četiri odbornika formirao odborničku grupu “Zajedno za evropski Novi Pazar”, da bi već na narednim izborima, u aprilu 2016. godine, u lokalni parlament ušao kao 11. odbornik na listi SDP.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Hakan

    Šaćiroviću, poštedi sebe i svoju porodicu i ne pričaj ništa

  • user thumb
    Adi np

    On je dobio posao stranacki i stranacki ga izgubio neznam zasto se zali,

Napiši komentar: