Veče sećanja na Amira Dautovića

Ponedeljak , 2017-05-08 | 13:33:04

Društvo za bosanski jezik i književnost u saradnji sa novopazarskim Kulturnim centrom organizuje sutra Veče sećanja na profesora Amira Dautovića, koji je nesrećnim slučajem stradao u februaru ove godine.


Koordinator programa Kulturnog centra Hasna Ziljkić rekla je našem radiju da će o Dautoviću te večeri govoriti ljudi iz društvenog i javnog života, koji su poznavali njegov lik i delo.

“Očekujemo predstavnike političke i obrazovne elite koji će govoriti o Amiru i sve će biti prilagođeno sećanju na ovu značajnu ličnost”, rekla je Ziljkićeva.

Ona je dodala da Društvo za bosanski jezik planira da ovu manifestaciju upriliči kao tradicionalnu, a Kulturni centar će u ovoj godini ustanoviti nagradu koja će nositi ime profesora Amira Dautovića.

Dautović je bio profesor i sudski tumač bosanskog jezika, kao i predsednik Društva za bosanski jezik i književnost. Od 2013.godine u Bošnjačkom nacionalnom veću je bio angažovan u izradi nastavnih planova, testova i udžbenika, a radio je i na praćenju kvaliteta nastave na bosanskom jeziku.

Veče sećanja na profesora Amira Dautovića biće održano u foajeu Kulturnog centra od 19 časova.

E.Đulović


 

Napiši komentar: