Ljajić: Nema izborne krađe u Novom Pazaru

Cetvrtak , 2017-04-13 | 15:37:17

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da on ne može da dozvoli da se od Novog Pazara pravi politički slučaj i primer izborne kradje.


"Tog slučaja niti ima niti je bilo izborne kradje, a posebno ne zbog činjenice da su ovo bili najmirniji izbori do sada bez ijednog incidenta, bez bilo kakvih prigovora na biračkim mestima i smatram da je pobeda Aleksanda Vučića u Sandžaku apsolutno čista", istakao je Ljajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je logično da je Vučić pobedio u Sandžaku jer su SDPS i SNS u dva navrata išli zajedno na parlamentarne izbore i u oba slučaja ostvarili pobedu, čak i u konkurenciji sa strankama iz Sandžaka, a na ovim predsedničkim izborima dve stranke iz Sandžaka su podržale Aleksandra Vučića, a treća nije nikoga.

"Ako sve sagledamo logično je da Aleksandar Vučić ostvari ubedljivu pobedu u svim gradovima i opštinama Sandžaka i zato tog slučaja nema", rekao je Ljajić.

Kako je rekao, neko je nažalost ubedio predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da će pobediti u Sandžaku i kada su stigli rezultati usledilo je iznenadjenje, pa sada taj izborni poraz hoće da pravdaju izbornom kradjom.

On je dodao da se "najpre govorilo o drastičnoj izbornoj kradji, oko 800 glasova, što nije bilo ni u Miloševićevo vreme, a kada se ustanovilo da se radi samo od četiri listića, onda su usledili novi napadi".

"Na tom izbornom mestu je bilo 12 kontrolora i to osam iz opozicionih stranaka a četiri iz stranaka vladajuće koalicije i kako je onda moguća kradja. Svi oni su bili na dva metra od tih listića", rekao je Ljajić.

Ljajić je ocenio da je Srbiji potrebna jedna razumna, politička debata vlasti i opozicije, da je zemlja pred krupnim političkim i ekonomskim izazovima i da ih može lako prebroditi ako postoji tolerantna rasprava i onih u vlasti i onih u opoziciji.


 

Napiši komentar: