SDA Sandžaka deo vlasti u Novom Pazaru

Ponedeljak , 2017-04-10 | 10:54:09

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka od danas će zvanično biti deo vlasti u Novom Pazaru, čime će biti ispoštovan deo Deklaracije o strateškom partnerstvu izmedju ove stranke i Sandžačke demokratske partije (SDP), saznaje radio Sto plus.


Predsednik Gradske skupštine Mirsad Djerlek podneo je danas ostavku na ovu funkciju, „zbog profesionalnih obeveza“, a na njegovo mesto biće imenovana Ifeta Radončić iz SDA Sandžaka.

Naš radio nezvanično saznaje da će predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Aščerić biti imenovan za pomoćnika gradonačelnika, dok će Esmir Muratović i Esad Fazlić umesto Dragane Garović i Albina Šabotića biti novi članovi Gradskog veća.

Podsećamo da su predsednici SDA Sandžaka i SDP Sulejman Ugljanin i Nihad Hasanović potpisali 20. decembra prošle godine Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Deklaracija sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumeva i smanjenje tenzija i podela među građanima, posebno među Bošnjacima.

Jedna od tačaka navodi da će ove dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih, što će biti regulisano posebnim sporazumom, koji će biti saglasan ovoj Deklaraciji.

Poštujući Deklaraciju, SDP je pre par meseci postala deo vlasti u Sjenici, a uskoro se očekuje da i u Tutinu članovi ove partije zauzmu rukovodeće funkcije.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: